Barcelona - următoarele zile

06:32


Am revenit cu rezumatul celorlaltor două zile de plimbare prin frumosul oraș catalan, Barcelona. Ultima zi, duminică, ne-am petrecut-o pe La Rambla și doar ne-am uitat prin magazine, urmând ca la ora 6 să ne îndreptăm spre aeroport. Însă zilele precedente au fost pline de culoare și mi-aș dori să mă axez doar pe ele.

                 În prima parte a celei de-a doua zi, am plecat pe jos spre Parcul Güell. Cred că am mers 6 km, parcul fiind la deal. Drumul a fost minunat, nu contest faptul că priveliștea mă împingea să-mi doresc să văd cât mai multe, însă, spre rușinea mea, nu sunt obișnuită să fac atât de mult sport și evident că m-am așezat pe fiecare bancă pe care am găsit-o și astfel drumul nostru a durat aproximativ o oră. După toată aventura, am ajuns la parc și am rămas încă o dată uimită de imaginația bogată a lui Gaudi. Parcul Güell este o grădină construită la începutul secolului XX pe colina El Carmel, un loc deosebit de unde se poate vedea întregul oraș ce se continuă cu Marea Mediterană spre infinit. Parcul impresionează prin varietatea culorilor redate de mozaicurile din ceramică sau sticlă și prin construcțiile cu forme ondulate, asemenea valurilor, specifice stilului lui Gaudi.
După ce ne-am plimbat prin parc, am plecat spre La Rambla, unde am vizitat și străduțele rămase nevăzute. 
                 Așa cum v-am povestit, Barcelona este un oraș suprinzător prin fiecare colț al ei, iar acele străduțe din jurul La Rambla ascund mii și mii de comori. Am găsit cele mai cool haine, am văzut cele mai frumoase bijuterii, fie scumpe, fie accesibile și cele mai inventive decorațiuni de Crăciun.
Ținuta mea a fost una lejeră, compusă dintr-un pulover bej și o fustă interesantă prin modelul său rupt. Pentru că nu era atât de cald precum pare, în prima parte a zilei am purtat un cardigan lung, gri, pufos, pe care ulterior l-am lăsat de o parte. Însă seara a fost tocmai bun. Ca să îmi pot lua cele necesare cu mine, mi-am luat un mini-bag, același pe care vi l-am mai arătat în postarea despre Cluj. (Stradivarius)
















Cea de-a treia zi ne-am petrecut-o la Casa Milà și Casa Batlló pe care le-am admirat doar din exterior. Cele două case sunt de asemenea construite pe baza viziunii lui Gaudi, în care se regăsesc aceleași elemente: multe detalii și forma ondulată. 
Cele două case sunt în apropiere una de cealaltă, așa că ne-a fost ușor să facem traseul astfel încât toată ziua să ne-o petrecem colindând magazinele de pe Avinguda Diagonal, o stradă plină de magazine ale marilor case de modă. Când vedeam prețul din vitrină că este format din 4 cifre, o lăsam baltă să mai și intru! Am văzut câteva magazine care nu se găsesc în România, precum Top Shop, însă nu m-a fascinat ceva atât de tare încât să achiziționez ceva, drept urmare, am plecat înapoi spre La Rambla.
A treia zi a fost ziua în care a bătut vântul ceva mai tare, iar temperatura scăzuse cu două-trei grade, așa că am plecat cu o pereche de blugi simpli, cu un pulover pe gât și pe deasupra cu un palton în nuanțe de gri realizat în atelierul meu, Ilinca Design. Ne-am fi plimbat tot timpul dacă nu am fi fost opriți de o ploaie zdravănă, ce a pornit subit, dar am fost norocoși că în 20 de minute soarele a revenit și ne-am continuat explorarea.
Am intrat într-un magazin Massimo Dutti. Impropriu spus magazin, pentru că arata asemenea unui muzeu. Obiectele vestimentare pentru femei se întindeau pe două etaje, iar scările ce te conduceau spre terasă semănau cu cele de la Ateneu. Sus era amenajat un loc cu scaune și mese unde puteai bea o cafea de la un aparat mic aflat într-o mașină de epocă, cu logo-ul pe capotă. Manechinele erau expuse în colțuri ce intersectau pereții de lemn cu tavanul pictat cu cele mai frumoase culori pastel. Spre ieșire, nici nu apucai să te uiți la hainele de pe umeraș pentru că te îndreptai către un candelabru ce lumina toată încăperea. Sincer, nu cred că m-am uitat atât de mult la haine cât m-am uitat la camere. Ei, așa magazin să tot ai!











Seara am mâncat la Nuria, un restaurant cu o mâncare excelentă, proaspătă și gustoasă, apoi ne-am îndreptat spre casă pentru a ne pregăti bagajele. 

Barcelona este unul din cele mai frumoase orașe pe care le-am văzut până acum. Nu mă așteptam să-și păstreze atât de bine istoria și să și-o promoveze cât poate de tare. Orașul ascunde locuri uimitoare, de la blocurile ce par inofensive, decorate cu cele mai interesante uși și balcoane, până la străzi înguste ce te îmbie cu parfum de ciocolată caldă. Atmosfera creată de ornamentele de Crăciun dădeau un aer atât de cozy, încât tot ce-ți puteai dori era un ceai de măr și scorțișoară pierdut în deliciul unei brioșe cu afine.
Vă recomand să vizitați Barcelona oricând aveți ocazia, este un loc ce trezește în tine sentimente de mult pierdute!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. fain,de curiozitate:ce inaltime ai,ce marime ai la papuci si de la ce magazin iti cumperi hainele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună,

      Am 1,81m și trăiesc pe picior normal - port 39 (câteodată 38 sau chiar 40, depinde de calapod). O parte din garderoba mea este făcută în atelierul meu, însă frecventez și magazinele ”basics”, precum Zara, Berhska, Stradivarius. De obicei, dacă îmi place ceva, îl iau fără să țin cont de ”brand”.

      Îți mulțumesc de comentariu, sărbători fericite!


      Ilinca Munteanu

      Ștergere