Review peria iRon Arc by Loncolor | Vorbim despre îndreptarea părului

01:51



Mi-a fost dor să vă mai povestesc câte ceva pe blog, aşadar astăzi m-am gândit să vă spun mai multe despre îngrijirea podoabei capilare: cum de părul meu este atât de lung, cât de des îi tund vârfurile, paşii pe care îi urmez când mă spăl şi cel mai important: cum îl îndrept.

Vă spuneam mai de mult pe Instagram Stories că am o vastă experienţă în lumea plăcilor de îndreptat părul. Povestea sună cam aşa: părul meu are firul destul de gros, este pufos şi are volum (dat fiind faptul că el cândva a fost un creţo-ondulato-pufoso-enervanto) şi stă precum o coamă de leu, lucru care m-a iritat o perioadă lungă pe vremea când nu terminasem şcoala generală. Aşadar, în pofida lumii şi a tot ce mă avertiza mama, am luat placa şi am început să-l îndrept încă din clasa a VII-a. Evident, copil fiind, nu-mi dădeam seama pe moment de consecinţe, deci nici nu îl protejam în vreun fel. Ce să mai vorbim de spray pentru protecţie sau măşti pentru regenerare? Mă gândeam atunci: ce sunt toate astea? Cu timpul am observat că firul s-a înăsprit, a rămas fără luciu, şi, de la buclele acelea pe care le aveam în mod natural, a devenit foarte, dar foarte pufos, mare şi, dorinţă îndeplinită, drept.
Cu timpul am început să mă interesez cum i-aş putea recăpăta măcar strălucirea, dacă nu îl pot face mai fin, iar primul lucru de care a trebuit să scap a fost placa. Dar dacă nu-l fac cu placa, atunci cum îl pot îndrepta?

Vara trecută am dat peste un clip pe Instagram care îmi apăruse la secţiunea "discover" cu o vloggeriţă care îşi pieptăna practic părul, nimic neobişnuit până aici, dar totuşi.. de ce ai face un video în care doar îţi perii părul? Am intrat imediat pe profilul persoanei în cauză de curiozitate şi m-am uitat până la final: de fapt peria pe care o ţinea în mână şi cu care îşi descurca părul cu atât de mult entuziasm era una de îndreptat părul. I-am salvat videoclipul şi am navigat în continuare, pierzându-mă în celelalte tutoriale ale ei. O perie de îndreptat părul? Era o perie, am văzut bine!


Acum câteva luni, undeva înainte de Crăciun, am fost invitată la un eveniment organizat de Loncolor în incinta mall-ului Afi Cotroceni. Fiind şi mai curioasă pentru că era vorba de obiectul precizat anterior de care habar n-aveam că ar exista şi la noi în ţară deja, am acceptat pe loc invitaţia şi am ajuns la timp chiar să văd şi demonstraţia lui Michel Mercier, un hairstylist foarte bun din Israel, de sorginte francez. Dacă vreţi să vedeţi în mare ce s-a întâmplat acolo şi cum, spre final, m-am înscris la tombolă şi am câştigat şi eu o perie de îndreptat părul, videoclipul îl găsiţi aici.




Şi de atunci, Răpunzel a voastră a încercat după fiecare spălare&uscare peria de îndreptat părul care îmi salvează foarte mult timp. Acum să vă spun şi câteva detalii tehnice, că am pălăvrăgit destul despre context. Peria de îndreptat părul iRon Arc by Loncolor a fost realizată în colaborare cu artistul Michel Mercier, care este un magician al părului. L-am găsit pe Instagram şi sunt fascinată de creativitatea sa când vine vorba de coafarea şi vopsirea părului.

Peria este una profesională, iar ceea ce-mi place cel mai mult la ea este că nivelul de temperatură este setat automat în funcţie de tipul de păr pe care îl selectezi. Vi le spun în ordine de la temperatura cea mai ridicată până la cea mai scăzută: rebel şi creţ, gros şi ondulat, rebel cu volum, uşor ondulat şi subţire şi rebel. Aşadar nu e neapărată nevoie să ai părul creţ sau foarte ondulat ca să o foloseşti, te-ar putea ajuta şi dacă ai părul fin şi subţire şi vrei doar să cuminţeşti firele rebele.




Peria are un ecran cu afişaj color în limba română care îţi indică tipurile de păr, cele două butoane sus-jos cu care selectezi şi un buton pornire/oprire pe care trebuie să ţii apăsat câteva secunde. Mă bucur că am scăpat de selectarea manuală a temperaturii: de fiecare dată mergeam spre treapta cea mai fierbinte astfel încât să nu pierd foarte mult timp şi părul să fie cât mai drept posibil, însă degeaba: nu numai că-mi ardeam bine părul, dar îmi îndreptam părul tot in 40 minute.




Peria propriu-zisă are pe lateralul ei dinţi pentru protecţie perimetrală împotriva contactului direct cu căldura, iar perpendicular sunt arcurile de protecţie împotriva arsurilor de la nivelul scalpului sau pielii. Să nu numărăm toate dăţile când m-am ars la degete, la tâmple sau la urechi cu placa obişnuită..




Acum îmi îndrept părul mult mai rapid (undeva la 10 minute maximum) pentru că nu îl mai secţionez şi nici nu mai petrec mult timp înainte să-l întind din peria normală şi foen. Îl usuc, aplic un spray pentru protecţie termică şi hai la periat, nimic mai simplu.


Acum folosesc un sampon cu coriandru care îmi lasă părul foarte fin, el fiind de natură mai aspru. Când sunt pe grabă nu mai folosesc balsam. Pentru vârfurile despicate vă recomand cu drag masca cu ulei de cocos (uleiul îl găsiţi în orice farmacie-plafar). Ce fac eu este să îmi aplic cu o seară înainte uleiul (de la jumătatea părului spre vârfuri - cu cât aplicaţi spre rădăcină cu atât părul o să fie puţin uleios chiar şi după şamponare), după care port o cască de plastic pe timpul nopţii pentru a nu murdări faţa de pernă, iar de dimineaţă mă spăl normal. Masca cu cocos face minuni după 3-4 săptămâni de utilizare, părul meu este mai fin, iar vârfurile despicate încep să dispară, pare şi se simte mult mai sănătos.

O dată la 3-4 luni îmi tai vârfurile, ce-i drept când îmi amintesc. Deocamdată port numeroase lupte lăutrice dacă să mă tund mai scurt (undeva până la umeri? maybe), însă când vine vorba de păr deciziile mi se par dificile. Abia aştept să aflu ritualurile voastre pentru îngrijirea părului, poate mă mai inspir de la voi :)










You Might Also Like

1 comentarii