Măștile Pure Clay de la L'Oreal - Merită?

10:33


          Acum ceva timp am primit noile măști de față ”Pure Clay” de la L'Oreal și trebuie să vă recunosc că aș mai vrea o cisternă plină cu ele. Evident, nu reușesc să le țin doar pentru mine, pentru că nu există persoană din casă care să nu mă întrebe dacă nu mai am ”cremă d-aia bună”, așadar, pentru acest crunt efort de a împărți din produsul meu minune am folosit șantajul: îți dau doar dacă-mi spui părerea ta despre ele. Astfel, am văzut și reacțiile celorlalți, care seamănă cât de cât cu ale mele.

     Măștile ”Pure Clay” conțin trei argile esențiale (albă, albastră și roșie) și extract de cărbune. Acestea conțin: Caolin - o argilă albă fină cu o concentrație mare de silicați, ce absoarbe impuritățile și excesul de sebum (perfectă mie) Montmorillonit - numele îi dezvăluie originea, fiind un tip de argilă provenită din Franța, bogată în minerale și luptă împotriva imperfecțiunilor, Ghassoul- o argilă cu origine marocană ce revitalizează tenul datorită concentrației ridicate de oligo-elemente.

      Cred că v-am mai spus faptul că tenul meu este cel mai gras posibil și produce cea mai mare cantitate de sebum pe care o poate produce, așadar primul lucru pe care îl caut la un produs este să absoarbă sebumul și astfel să scap și eu de acel aspect ”uleios”, dar în același timp pielea să-mi fie hidratată. Acest lucru nu este imposibil, dar partea grea vine abia atunci când dau peste produse care mă duc spre extrema cealaltă: imi usucă tenul de tot și produc roșeață. Fiind sceptică la început, am testat măștile, pe fiecare în parte, și le-am observat minuțios, tocmai pentru a vedea dacă în sfârșit mi se termină și mie căutările pentru o mască bună sau de abia acum încep. Dar haideți să vi le prezint pe fiecare în parte.
   

Aceste măști de la L'Oreal vin într-un borcănel de sticlă și conțin 50 ml. Folosesc una dintre măști de aproape o lună, de două sau trei ori pe săptămână și am ajuns la jumătate de borcănel, însă contează câtă cantitate aplicați - eu prefer un strat subțire, care să se usuce rapid și uniform.

O să încep cu prima mască, preferata mea, care își face treaba de minune. ”Purify Mask” este foarte cremoasă, are un miros subtil și plăcut, este răcoritoare (perfectă pentru zilele de vară) datorită eucaliptului, iar puterea de absorbție a sebumului este foarte mare.
Această mască este dedicată tipului de ten normal cu tendințe de îngrășare. Sau ten gras-gras ca al meu.


 Eu o aplic pe toată fața atunci când simt nevoia să mă relaxez sau știu că mă voi machia și am nevoie ca fondul de ten să reziste pe piele toată ziua, în ciuda căldurii, iar efectul este acela de matifiere și curățare. 


Următoarea mască este ”Exfo Mask”, care se adresează tipului de ten tern și are o textură total diferită față de ”Purify Mask” (conține granule abrazive care o fac să fie ceva mai rigidă). Probabil aceasta este cea mai cerută mască din casă. Așadar, vă prezint așa numita”masca aia bună de o ai tu”.
Eu o folosesc pe obraji și pe frunte, acolo unde știu că, odată ce se usucă, mai pierd 2-3 minute pentru a-mi masa produsul în piele înainte de a-l spăla definitiv, iar efectul este ca de masaj. Nu îmi absoarbe sebumul, însă îmi simt pielea hidratată și foarte, dar foarte fină (de aceea o aplic doar în două zone și nu pe toată fața). Îndepărtează straturile de piele moartă, curăță și catifelează.


(Mai jos am aplicat masca pe toată fața doar pentru demonstrație)



”Glow Mask” este masca dedicată iluminării tenului și totodată absoarbe sebumul în exces (însă simt că ”Purify Mask” are o absorbție ceva mai puternică). Este cremoasă, are un parfum subtil și plăcut, ce mereu mă trimite cu gândul la ceva proaspăt, din acest motiv prefer s-o aplic pe toată fața. Acționează ca un magnet, deschide porii și îi curăță foarte bine, iar efectul este acela de revitalizare.




Un lucru care îmi place la aceste măști este faptul că pot fi folosite împreună, în funcție de necesități. Dacă nu vreau ca pielea mea să fie răsfățată într-un singur mod, aplic ”Purify Mask” în zona T, ”Exfo Mask” pe obraji și pe frunte, îmbrățișând Purify Mask, iar pe zonele rămase aplic ”Glow Mask”. Ei bine, avem așa: iluminare, matifiere, hidratare și catifelare. Sună tentant?

Când sunt într-o perioadă mai proastă a lunii, iar tenul meu o ia razna, aplic o cantitate foarte mică de ”Purify Mask” doar pe zona feței în care mai ies monstruleți, și-anume coșuri, las să acționeze 20-30 de minute (până se usucă) și se vede cum deja problema s-a diminuat. 

Consider raportul calitate-preț a fi acceptabil, întrucât prețul unui borcănaș este în jur de 50 lei și le găsiți în rețeaua de magazine DM. Mie una îmi plac tare mult, voi le-ați încercat?

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Ce poze frumoase ai facut!
    Da, si mie imi plac tare mult si le folosesc cam ca si tine: Exfo Mask numai pe obraji si mai rar decat toate celelalte, Glow pe toata fata pentru ca imi place senzatia si mirosul proaspat, si Purify in zonele cu exces de sebum (nas+frunte).
    Am scris si eu un articol despre ele pe blogul meu, daca vei vrea sa citesti o parere mai amanuntita.
    Ce funny a fost faza cu "masca aia buna de o ai tu"! :))

    RăspundețiȘtergere